Hvor stammer navnet SAMAS fra?
Firmaet Schee & Aas startet i 1863, drev med omsetning av kommisjonsvarer og senere import av fetevarer, etter hvert med kolonial engros, kaffe osv.
Min oldefar, Oskar Jørgen Jahnsen, var en dyktig handelsreisende. I 1920 ble han medinnehaver i Schee & Aas, som han drev som egen forretning til 1928, da han ble korndirektør i Norge.
Min bestefar, Arvid Jahnsen ble ansatt i Schee & Aas i 1925, og var disponent i samme firma i hele 40 år. På et tidspunkt kom T. Mowinkel inn i firmaet, som ble Schee, Aas & Mowinkel AS, dermed navnet Samas. Senere het firmaet Samas Arvid Jahnsen & Co.
Samas solgte krydder og ikke minst kaffe under merkevaren SAMAS. Bestefar eller Tetta som jeg kalte han døde mens jeg bare var en guttunge, og Samas eksisterer ikke lenger.
Ettersom jeg er meget glad i kaffe og svært glad i merkevarebygging, så er det en slags heder til Tetta og hans arbeid med tidlig merkevarebygging, å kalle mitt firma etter . Derfor heter selskapet mitt det det gjør.
Og jeg kverner kaffe hver morgen fra kaffeboksen som bærer navnet Samas Kaffe.
Et konsulentselskap som kjører Pizza-events?
Jeg har i mange år vært en stor pizzaentusiast.
Blir bare ikke lei denne fantastiske retten.
Gjennom mine år i Villa Paradiso Group fikk jeg også videreutviklet meg som pizzabaker. Husker fortsatt med stor glede den dagen Villa Paradiso Groups ledergruppe hadde Restaurant Take-over på Restauranten vår på Frogner og jeg fikk jobbe sammen med Pizzaioloene. Ble mye digg pizza og litt svidde fingre den dagen.
I sommer tok en bekjent kontakt og ønsket at jeg skulle kjøre en italiensk aften som sommeravslutning for de ansatte ved Høland og Setskog Sparebank.
Som sagt, så gjort.
Svært gøy å få arrangere et pizzaevent for 32 stykker fra a til å.
Skaffe skjenkebevilgning.
Fikse meny. Kjøpe inn skinker, oster, mel og vin.
Bake. Lage saus. Hyre inn anstand.
Forberede og fyre opp ovnen. For så å glede en svært lystig gjeng.
Slitsomt.
Døgndrift, men du verden så morro.